יואב ברנזון
                   מטפל זוגי ויועץ עסקי  050-5558535 
                             בית  |  אני  |  השיטה  |  טיפול  |  הכל  |  אתם  |  חיפוש  |  קשר
 
                                
 
 
OCD 
 
מהי הפרעת OCD, כיצד היא מתפתחת ומהי הדרך להתמודד איתה? / מאת יואב ברנזון
 
 
מהי הפרעת OCD?
 
הפרעת OCD היא למעשה הפרעה חשמלית מוחית. הפרעה זו באה לידי ביטוי בעומס אדיר על המוח, בהתנהגות חזרתית מרובה ובמצב פנימי עמוק של חרדה ותעוקה בלתי נפסקת.
 
הפרעת OCD היא ביטוי לפעילות בלתי סדירה ומאוד מוגברת של החלק החושב והרציונלי של המוח, חלק הנמצא במצב של שימוש יתר ופעילות יתר לאורך שנים על גבי שנים. 
 
 
 
שלב הדגירה
 
מי שמעמיס על המוח שלו נטל גדול מדי לאורך תקופה של מספר שנים (למשל, אנשים שמשקיעים מאמצים על אנושיים במשך שנים כדי להשיג מטרות מסויימות) יוצר את התשתית ואת המצע שבתוכו "נובטת" הפרעת ה-OCD.  
 
פעמים רבות, ההפרעה נותרת עלומה ובלתי מורגשת משום שהמאמץ חלף, המטרה הושגה, נוצרה רגיעה וההפרעה לא התפרצה. זהו שלב הדגירה בו ההפרעה ממתינה למצבי לחץ קיצונים כדי להתפרץ.    
 
 
 
התפרצות המחלה
 
ההתפרצות עצמה משתנה מאדם לאדם אבל העיקרון הוא זהה: OCD מתפרץ כאשר המוח לא יכול לעמוד ולהמשיך לתפקד בצורה נורמלית על רקע העומסים והמתחים העצומים שנאגרים בתוכו. כמו סכר שתוכנן לאגור כמות מים מסויימת אבל בגלל שטפונות בלתי צפויים כמות המים גדלה באורח ניכר, המים לא נוקזו והתוצאה היא - הסכר נפרץ וכל המים מתחילים להתפרץ החוצה.
 
כאשר המחלה מתפרצת - המוח למעשה מאבד את התפקוד הנכון והזורם שלו כמו תקליט שבור שחוזר על עצמו שוב ושוב. התוצאה היא פעילות כפייתית, טכנית ומוקצנת שפוגעת בתפקוד היומיומי של האדם ומצמצמת את יכולתו לחיות בצורה טבעית ובריאה.
   
 
 
דרכי התמודדות
 
ישנן 2 דרכים עיקריות להתמודד עם OCD: הדרך הראשונה, יש להעניק לגוף פרק זמן של מנוחה עמוקה, רוחנית, שמטרתה להתחדש, להתרענן, לאגור כוחות ולחזור למסלול של תפקוד תקין וגמיש כמו גיד שנקרע ויש לאמנו בסבלנות כדי שיהפוך אלסטי מחדש. בגישה הזאת, נוטלים פסק זמן מסויים מהחיים, ממטלות, מלחצים ומעומסים גדולים ומאפשרים לגוף לחיות בפחות לחץ ומתח, בפחות מטרות הישגיות ועם דגש על מנוחה, התחברות למימד הרוחני של האדם והקפדה להיות יותר ב-being ופחות ב-doing.
 
הדרך השנייה, יש ללמוד לוותר על משימות ומטלות מרובות ולהתמקד במשימות איכות מאוד מסויימות. כלומר, לצמצם את הכמות לטובת האיכות ולהתמקד רק במה שאנחנו טובים ויודעים לעשות טוב, להיפטר ממטלות לא רצויות ולא טבעיות לנו ולהשקיע בחיים שהם יותר "מונו" ולא "סטריאו".
 
 
וטיפ לסיום: השילוב של שאפתנות יתר, נטייה מוגזמת למצוינות, חשיבה רציונלית מדי, חוסר גבולות ועומסים מוגזמים - מגדילים בצורה ניכרת את הסיכוי ל-OCD. אצל אנשים שיש להם OCD ישנה נטייה מובהקת להימנע מויתור על דברים פחות חשובים ורצון בלתי נשלט להשיג הכל, להצטיין בהכל, לגעת בכל ולא לוותר על שום דבר - מה שמוביל בסופו של תהליך הדרגתי לקריסה חשמלית במוח ולפגיעה בתפקוד של האדם על ידי הפרעות התנהגותיות כפייתיות.
 
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
 
                   לתשומת לבכם
 
                              לתיאום מפגש אבחון במחיר אטרקטיבי חייגו עכשיו 050-5558535
                              לשליחת שאלה אישית לחצו כאן
                              למחמאות על הפוסטים לחצו כאן
                             לקבלת פוסטים חדשים ועדכונים מרתקים לחצו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים - www.2all.co.il